Hieronder vind u alle ontwikkeling van de Stichting Vienna. Ass u zelf nieuws heeft voor de Stichting Vienna, kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eind 2016 hebben we afscheid genomen van onze bestuursleden Maartje van der Wals en Laura van Rutten, respectievelijk secretaris en penningmeester. Beide hebben vanaf begin 2016 onze Stichting met veel enthousiasme geholpen om een doorstart te maken. Helaas moesten beiden vanwege drukke werkzaamheden hun bestuurslidmaatschap beeindigen. Bij deze willen we Maartje en Laura heel erg bedanken voor hun tijd, energie en inzet voor Vienna! We wensen jullie heel veel succes met werk en opleiding, en hopen jullie snel weer een keer te ontmoeten bij de paarden.

Vanaf februari 2017 is Anita Willemse ons bestuur komen versterken als secretaris.
We zijn heel erg blij met haar komst, en zijn inmiddels al lekker samen aan de slag!

Sandra Rethmeier, voorzitter bestuur St. VIenna

nl_doet.jpg

 

NL DOET:

In april zijn de vrijwilligers hard aan het werk geweest tijdens de landelijke NL doet dag georganiseerd door het oranje fonds.

Wat een geweldige dag hebben wij gehad!
‪#‎NLdoet‬ is een super geslaagde dag geworden. Er is een prachtige overkapping gekomen boven de stallen zodat we altijd droog kunnen werken. Ook het karretje waar Charly voor moet gaan lopen heeft een grondige poetsbeurt gehad en de extra stal die we op gingen knappen is ook helemaal spik en span! 
Hierbij wil stichting Vienna alle vrijwilligers van vandaag bedanken voor hun hulp. Het was prachtig om te zien hoe jong en oud samen de handen uit de mouwen staken en hard hebben gewerkt voor het goede doel.

Jongens en meiden, mannen en vrouwen heel erg bedankt voor deze top dag!, mannen en vrouwen heel erg bedankt voor deze top dag!

nl_doet_2.jpg

Kufa Bedankt!!


Kufa Raamsystemen sponsort Stichting Vienna! Dit door het overige bedrag wat betaald moet worden voor de knielwagen aan ons te doneren! We kwamen nog een groot bedrag tekort. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Henk Weber van Kufa raamsystemen! 


Collecte week:

Oranje Fonds Collecte

 

Buurtverenigingen, kinderboerderijen, welzijnsorganisaties en sportverenigingen… Overal in Nederland doen ruim 1200 stichtingen en verenigingen mee aan de landelijke Oranje Fonds Collecte!  Vanaf 1 mei gaan zij in heel Nederland langs de deuren om te collecteren voor het sociale initiatief. 
De Collecteweek is van 17 mei tot en met 21 mei 2016. Stichting Vienna zal op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdavond met zoveel mogelijk vrijwilligers langs de deuren gaan in IJmuiden.
 
Deelnemende stichtingen en verenigingen ontvangen de helft van hun opbrengst en besteden dit aan hun doelstelling, in Nederland. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan (andere) sociale organisaties in de provincie waar is gecollecteerd. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. Al het geld wordt besteed, al het geld blijft dichtbij.


We zoeken nog collectanten!
Heb je interesse om Stichting Vienna te komen helpen tijdens de collecteweek? 
Neem dan contact op met Elvira
Telefoonnummer: 0623540733

Vandaag is de knielwagen van Stichting Vienna afgeleverd door HCA Technische Dienstverlening uit Klarenbeek!!!

Hij is even in een garage bij de winkel ondergebracht tot we in het voorjaar hopelijk naar de manege kunnen verhuizen en met de huifkarritjes gaan starten.

Bijgaand foto’s van de aankomst in IJmuiden.

Met Elvira, Thomas, Jay, Ronnie, Noa, Luna en Sandra.
En natuurlijk Andries Veenema en chauffeur…!!
En last but not least, alles in aanwezigheid van onze nieuwe commissaris Rik Biel die per 1 maart aantreedt. Hartelijk welkom Rik!

Onze hele hartelijke dank gaat naar HCA, Andries Veenema, voor de fantastische wagen en de (onverwachte) snelle levering!!
En verder natuurlijk naar de sponsoren, RaboBank en Kufa Raamsystemen, die deze enorme investering mogelijk hebben gemaakt.

Voorzitter Bestuur Stichting Vienna,
Sandra Rethmeier

Hoera!
We verwachten dat we in het voorjaar eindelijk de knielwagen in gebruik kunnen nemen!!

Dat is mede dankzij de sponsoring van de Rabobank in 2015 en de sponsoring namens Kufa Raamsystemen IJmuiden in 2016!

Zodra er meer nieuws is rond de knielwagen zullen dit uiteraard meteen laten weten.

Op 1 januari is er een nieuw bestuur aangetreden. Het oorspronkelijke bestuur heeft, conform afspraken, de bestuurstaken overgedragen aan een nieuwe bestuur. Na ruim twee jaar veel energie in het opzetten van de stichting te hebben geïnvesteerd, is de tijd gekomen een stapje terug te doen. Lees hier de brief van de afgetreden voorzitter.

Het oude bestuur wil graag alle vrijwilligers, donateurs en iedereen die zijn bijdrage heeft geleverd enorm bedanken.

Het nieuwe bestuur bestaat uit:

  • Sandra Rethmeier, Voorzitter
  • Maartje van der Wals, Secretaris
  • Laura van Putten, Penningmeester

De stichting bedankt alle bestuursleden die zich hebben ingezet voor de stichting en wensen hun veel succes met al hun bezigheden.

 

Stichting Vienna bedankt Eurokozijn voor beschikbaar stellen sponsorplaats!

Vanaf volgend seizoen is Eurokozijn de nieuwe sponsor van de Zaterdag 1 van IJVV Stormvogels uit IJmuiden. Zij hebben er echter voor gekozen om niet hun eigen logo op de shirts te laten drukken, maar deze plek beschikbaar te stellen aan Stichting Vienna! Een ontzettend mooi gebaar en een hartverwarmend voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De shirts van de Zaterdag 1 zullen bedrukt worden met het logo van Stichting Vienna, en vanaf dit seizoen zijn deze op de voetbalvelden in de regio te zien.

Dit is echter niet het enige: Eurokozijn heeft besloten naast het beschikbaar stellen van het thuisshirt ook nog eens een donatie van maar liefst €10,- te doen voor elk kozijn dat ze plaatsen! Namens de hele stichting willen we Eurokozijn hier hartelijk voor bedanken! We vinden het een prachtig gebaar en gaan ons uiterste best doen met deze donaties weer vele mensen gelukkig te maken!

 

2015 09 12 IMG 20.021 Teamfoto Stormvogels Zaterdag 1 C 

 

 


 

De winnaars van de selfieactie zijn bekend. Ondanks een goede poging van Jeroen van der Boom is hij niet de winnaar van één van de waardebonnen geworden. Dit komt, omdat er zoveel leuke selfies zijn gestuurd. Bedankt daarvoor.Stichting Vienna is een stuk bekender geworden in onze regio.

De actie werd gehouden tijdens het dorpsfeest in Santpoort en de Pre Sail in IJmuiden. We hebben een gedeelde eerste plaats voor het meeste aantal selfies. Omdat we niet willen loten, gaan we de waardebon van € 100,- delen. De winnaars zijn: Mandy Vogel en Shirley Redeker.

Verder vinden wij het super dat we ook selfies vanuit Turkije krijgen: Zeynep Berfin Yentür, gefeliciteerd, je hebt een waardebon van €50,- gewonnen.

Tenslotte feliciteren we ook Melissa Ulehake. Jij wint een waardebon van €25,- Als de prijswinnaars even hun gegevens mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zorgen we dat je de waardebon krijgt!

Van oudsher gaat een paard al heel goed samen met een stoomboot, maar tijdens Pre Sail ging het nog net even anders.

Stichting Vienna mocht namelijk meevaren met zeesleper Elbe, zelfs onze vlag werd in de mast gehezen.

Alhoewel het flink kan golven op open zee, hebben we erg van de boottocht genoten.

De Elbe is tijdens de gehele Pre Sail te bewonderen aan de Trawlerkade.

Heb jij jal een selfie gemaakt met één van onze borden of vlaggen? Dit zijn de laatste dagen van onze selfieactie op facebook.

Stichting Vienna wil mensen met een beperking een beetje extra geluk geven door ze te laten paardrijden.

Naast een geweldige groep vrijwilligers is daar ook geld voor nodig. Daarom is Stichting Vienna actief op zoek naar donateurs die eenmalig, maandelijks of jaarlijks een bijdrage willen doen voor onze stichting.

Zo ook tijdens het dorpsfeest van Santpoort, en met succes, want Stichting Vienna heeft er heel wat donateurs bij gekregen. Door ons nieuwe automatische incassoformulier is het heel eenvoudig om ook donateur te worden.

Heeft u ook interesse om donateur te worden? Komt u dan gezellig langs tijdens de Pre Sail in de haven van IJmuiden of vul het donatieformulier op onze website in. 

Heeft u net als Stichting Vienna ook zo genoten van het dorpsfeest Santpoort?

Wij zijn tijdens de week volop aanwezig geweest bij verschillende evenementen, zoals: het ringsteken, de harddraverij en de jaarmarkt. Alle foto's van de activiteiten zijn te vinden op onze Facebookpagina

Tijdens de ontmoetingen hebben we veel mensen enthousiast kunnen maken voor het doel van de stichting en dit heeft behoorlijk wat nieuwe donateurs opgeleverd.

Ook de #selfieactie was een groot succes. Via Facebook riepen we op om zoveel mogelijk selfies te maken met op de achtergrond bijvoorbeeld een spandoek of een vrijwilliger van Stichting Vienna. 

Heb jij nog een selfie met Stichting Vienna? Stuur hem dan op, want 21 augustus maken we de winnaar bekend. En de prijs is niet mis, namelijk een waardebon voor onze winkel Vienna La Brocante, Curiosa & Antiek. 

 

Wordvrijwilliger

Ruiterworden

Doneerwinkel

Nieuws van Stichting Vienna

Bestuurswisseling

Bestuurswisseling

Nieuws 10 mei 2017
Eind 2016 hebben we afscheid genomen van onze bestuursleden Maartje van der Wals en Laura van Rutten, respectievelijk secretaris en penningmeester. Beide hebben vanaf begin 2016 onze Stichting met veel enthousiasme geholpen om een doorstart te maken. Helaas moesten beiden vanwege drukke werkzaamheden hun bestuurslidmaatschap beeindigen. Bij deze willen we Maartje en Laura heel erg bedanken voor hun tijd, energie en inzet voor Vienna! We wensen jullie heel veel succes met werk en opleiding, en hopen jullie snel weer een keer te ontmoeten bij de paarden. Vanaf februari 2017 is Anita Willemse ons bestuur komen versterken als secretaris.We zijn heel…
Lees meer!
NL Doet

NL Doet

10 mei 2016
  NL DOET: In april zijn de vrijwilligers hard aan het werk geweest tijdens de landelijke NL doet dag georganiseerd door het oranje fonds.Wat een geweldige dag hebben wij gehad!‪#‎NLdoet‬ is…
Kufa Bedankt!!

Kufa Bedankt!!

10 mei 2016
Kufa Bedankt!!Kufa Raamsystemen sponsort Stichting Vienna! Dit door het overige bedrag wat betaald moet worden voor de knielwagen aan ons te doneren! We kwamen nog een groot bedrag tekort. Dit wordt mede mogelijk gemaakt…
 Knielwagen van Stichting Vienna afgeleverd

Knielwagen van Stichting Vienna afgeleverd

22 februari 2016
Vandaag is de knielwagen van Stichting Vienna afgeleverd door HCA Technische Dienstverlening uit Klarenbeek!!! Hij is even in een garage bij de winkel ondergebracht tot we in het voorjaar hopelijk…

Nieuws Stichting Vienna

Bestuurswisseling

Bestuurswisseling

Nieuws 10 mei 2017
Eind 2016 hebben we afscheid genomen van onze bestuursleden Maartje van der Wals en Laura van Rutten, respectievelijk secretaris en penningmeester. Beide hebben vanaf begin 2016 onze Stichting met veel enthousiasme geholpen om een doorstart te maken. Helaas moesten beiden vanwege drukke werkzaamheden hun bestuurslidmaatschap beeindigen. Bij deze willen we Maartje en Laura heel erg bedanken voor hun tijd, energie en inzet voor Vienna! We wensen jullie heel veel succes met werk en opleiding, en hopen jullie snel weer een keer te ontmoeten bij de paarden. Vanaf februari 2017 is Anita Willemse ons bestuur komen versterken als secretaris.We zijn heel…
Lees meer!
NL Doet

NL Doet

10 mei 2016
  NL DOET: In april zijn de vrijwilligers hard aan het werk geweest tijdens de landelijke NL doet dag georganiseerd door het oranje fonds.Wat een geweldige dag hebben wij gehad!‪#‎NLdoet‬ is…
Kufa Bedankt!!

Kufa Bedankt!!

10 mei 2016
Kufa Bedankt!!Kufa Raamsystemen sponsort Stichting Vienna! Dit door het overige bedrag wat betaald moet worden voor de knielwagen aan ons te doneren! We kwamen nog een groot bedrag tekort. Dit wordt mede mogelijk gemaakt…
 Knielwagen van Stichting Vienna afgeleverd

Knielwagen van Stichting Vienna afgeleverd

22 februari 2016
Vandaag is de knielwagen van Stichting Vienna afgeleverd door HCA Technische Dienstverlening uit Klarenbeek!!! Hij is even in een garage bij de winkel ondergebracht tot we in het voorjaar hopelijk…